Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır’da eşbaşkanlara 'özyönetim' operasyonu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde “öz yönetim” ilan eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Sur Belediyesi Eşbaşkanları, gözaltına alındı.



Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde “özyönetim” ilan edilen ilçede olaylar çıkmıştı ve polis ile gruplar arasında çatışmalar yaÅŸanmıştı. Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı Terörle Mücadele ekipleri, bugün sabah saatlerinde operasyon için düÄŸmeye bastı. EÅŸ zamanlı olarak yapılan operasyonda Diyarbakır'ın merkez Sur ilçe Belediyesi EÅŸbaÅŸkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, DBP Sur ilçe EÅŸbaÅŸkanı Ali Rıza Çiçek ve DBP meclis çalışanı GüneÅŸ Ölmez ile çok sayıda partili sabah saatlerin de evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Ä°lçede, polis ekipleri yoÄŸun güvenlik önlemi aldı.

ÅžAFAK OPERASYONU

Diyarbakır'da polis ekipleri birçok adrese eÅŸ zamanlı ÅŸafak vakti operasyon düzenledi. Savcılık kararıyla evlerde arama yapan polis ekipleri çok sayıda kiÅŸiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'da son zamanlarda artan olaylar ve toplumsal olaylar nedeniyle Emniyet müdürlüÄŸü Terörle mücadele ekipleri (TEM) Kenttin birçok yerinde önceden belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi.

Sabahın ilk ışıklarıyla özel harekat polislerinin desteÄŸiyle baskın yapılan evler didik didik aranırken burada bulunan örgütsel dokümanlara el konuldu.Havadan polis helikopterininde destek verdiÄŸi operasyonda gözaltına alınan ÅŸahıslar Emniyet MüdürlüÄŸüne götürüldü.

Operasyonun Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı emriyle yapıldığı öÄŸrenilirken gözaltına alınan kiÅŸilerin kentte örgüt adına suç iÅŸledikleri ve örgüte eleman temin ettikleri iddia edildiÄŸi öÄŸrenildi.

SÄ°LVAN'DA EÅžBAÅžKANLAR GÖZALTINDA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda Silvan Belediye EÅŸ BaÅŸkanı gözaltına alındı.

Silvan ilçesinde bugün sabah 04.30 sıralarında eÅŸ zamanlı düzenlenen operasyonda Silvan Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Yüksel Bodakçı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) EÅŸ BaÅŸkanı Barış Gülenyüzlü gözaltına alındı. Yapılan gözaltıların gerekçesi, öz yönetim ilan edilmesi olarak belirtildi. Polisin gözaltı operasyonları devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.